Historie miniatyrskytterlaget

Sandefjord og Sandeherred Salongskytterlag ble stiftet 26. september 1924. Det nåværende navn (Sandefjord og Sandar Miniatyrskytterlag) fikk vi på årsmøte i 1932.

Johan S. Rove var mannen som ivret mest etter å starte et salongskytterlag i distriktet, og han fikk samlet 28 skyttere til stiftelsesmøtet. Den første formann ble Ole Kval. Medlemstallet i 1925 var 80, og like etter 2. verdenskrig hele 100 medlemmer. Nå er dette tallet omtrent det halve.

Det aller første lokalet var et uthusloft på Solvang. Flere steder har vært benyttet, bla. gymsalen i det tidligere handelsgymnaset her i byen. Helt siden 70 tallet har laget holdt til i tilfluktsrommet (Hula) i høstgate.

Sandefjord og Sandar miniatyrskytterlag har arrangert NM på 15 meter miniatyr, og 10 meter luft for junior og damer, og NM standardgevær 300 meter for junior. Vi har også vært meddarrangør i NM 50 meter miniatyr på Nøtterø for alle klasser. Østlandsmesterskap på 300 meter, og en rekke KM og åpne stevner.

Nå har laget "skjeskyting" hver tirsdag. Det er veldig populært, og motiverer alle skyttere til å konkurrere. Fordi vi har en respittordning (tilleggspoeng),  har så å si alle en mulighet til å vinne.

Sandefjord og Sandar miniatyrskytterlag er meget stolte over prestasjonene til  Hanne Vataker. Hanne har vært lagets suverent beste skytter gjennom tidene. Nevner bare noen av prestasjonene: Hanne har deltatt i 2 OL, vunnet en Kongepokal, Bronse i EM i England, 7 nordiske mesterskap individuelt og lag, 10 NM-gull  , 3 WC i München, sølv i VM lagskyting liggende, seier i 2 store internasjonale stevner i München. I det ene stevnet ble poengsummen 397+102,5 i finalen, til sammen 499,5 poeng. Hanne har også skutt fullt hus på 15 meter, 300 poeng på 30 skudd! Mange norske rekorder og hun var en lang periode fast på landslaget!

En annen god skytter, Dag Storhaug har 1 NM gull på standardgevær 50 meter, og er nordisk mester for veteraner. Han har også hevdet seg meget godt internasjonalt. Han har også vært leder for norske rifleskyttere i internasjonale mesterskap, inklusiv OL.

Nordisk gull har også Yngvar Vataker. Det var i lag for veteraner. Foruten en rekke gode plasseringer har han 2 NM gull, også disse i veteranklassen. Thor Andreas Sørhus har seier på stevne i Finland (Karlstua) og gull i Østlandsmesterskapet på 15 meter.  John Haslestad er en ivrig og dyktig veteranskytter. Han er nesten bestandig på plass hver tirsdag i hula, og  i en alder av 77 år skjøt han en 50 skive her i Høstgate 1999. Vi har også  yngre, og gode skyttere, med god utvikling, som Andreas Johansen og Steinar Holtan. Steinar Holtan skyter også aktivt i DFS, og har flere 1. plasser å se tilbake på, tross sin unge alder.

På kvinne siden har vi hatt flere gode skyttere, Irene Vataker, Ingun R. Larsen osv.

Anne Gunn Ragnhildrød, Hilde Vataker, og for å ikke glemme Hanne Vataker, er de tre suverent beste kvinnelige skytterne laget har/har hatt. Lagets medlemmer drar stadig på nasjonale stevner, og tar til stadighet klasseseire, og vinner stevner.

Forøvrig må sies at de fleste som skyter NSF i høstgate, skyter også DFS på Hotvedt. Der er det bygget et flott baneanlegg på 100 meter og 200 meter med elektroniske skiver.

John Olaf Larsen og Yngvar Vataker har vært de to som har ledet laget i mange år. Men de avsluttet de i tyngste verva i år 2000.

Nå i dag sitter Bernt Johansen, Kjell B. Helle og Håvard Flaatten i styret.

Vi har trening 2 dager i uka, først og fremst hver tirsdag!  Da er det miniatyrskyting 15 meter,  som står på programmet (skjeskyting). Torsdager er det luftgeværtrening på 10 meter.

I dagens samfunn er det praktisk med all lagsinformasjon på nettet. Miniatyrskytterlaget v/Håvard Flaatten laget derfor en webside i  2001, og den var aktivert i 6 år. Sida ble brukt aktivt av medlemmene, hvor de kunne se resultater, bilder, terminlister osv.

Så ble den slettet, pga. nedlagt server, og ny side ble opprettet i januar 2007. Denne gangen i samarbeid med skytterlaget på Hotvedt. I tillegg så fikk Flaatten denne gangen med seg Dahl og Holtan med i web-teamet. De webansvarlige på den nye "samlesida" er Christian Dahl, Steinar Holtan og Håvard Flaatten. Domenet ble www.skytterlagene.com

Til venstre ser dere et print/screen av den gamle nettsida som Håvard Flaatten laget i 2001 og som ble slettet i 2007.   Til venstre ser dere den nye websida med eget domene (www.skytterlagene.com) som ble opprettet av Christian Dahl, Steinar Holtan og Håvard Flaatten i januar 2007. Denne sida er en samleside for begge skytterlaga i Sandefjord